SUNDAY MOVIES: LORD OF THE FLIES

drengLord of the Flies trailer

Denne uges søndagsfilm er en film, som jeg selv (og nok også mange af jer) stiftede bekendtskab med i folkeskolen. Den var nemlig en del af vores danskpensum. For et par dage siden faldt jeg over filmen på HBO og tænkte, at det var en af de film, som jeg altid gerne har villet se igen. Filmen handler om en flok drenge, der styrter ned med et fly ud for en ubeboet ø. De finder hurtigt ud af, at de er helt alene, uden voksne, og derfor selv skal bestemme sig for hvilke regler, at de skal leve efter. Dette går fuldstændigt over gevind og jo længere vi kommer ind i filmen, desto mere dyriske bliver drengenes tankegange. Jag eller bliv jaget. Filmen (som først blev udgivet som bog) får virkelig ens tanker igang omkring, hvordan mennesker tilpasser sig deres omgivelser og regelsættet (og mangel på samme). I har måske hørt om en undersøgelse, der blev lavet i et fængsel, hvor man gav almindelige mennesker roller som enten vagten eller fangen. Dette virkelige eksperiment blev faktisk stoppet før tid, fordi disse mennesker begyndte at tage deres nye roller lidt for seriøst. Jeg kan anbefale jer at læse videre om dette, men start lige med at se denne meget tankevækkende film.

1 kommentar

  1. Hans Henning
    15. november 2015 at 19:48

    Ja, det er en meget tankevækkende film. Kan varmt anbefales.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *